Search
Close this search box.

Skladištenje i transport

Ambijentalno skladište

Savremeno ambijentalno skladište, dizajnirano u skladu sa smernicama dobre distributivne i dobre skladišne prakse, opremljeno savremenim sistemima klimatizacije i monitoringa kao i posebno dizajniranim poličnim regalima, omogućava skladištenje lekova i medicinskih sredstava po najvišim standardima.

Pouzdan, iskusan i profesionalan tim pruža širok spektar kvalitetnih usluga i u stanju je da brzo odgovori na svaki zahtev klijenata.

Propisane granične vrednosti temperature u ambijentalnom delu magacina su 15-25°C.

Monitoring temperature i vlage se ostvaruje preko validiranog softvera VTP µSCADA koji je u skladu sa standardom 21CFR part 11.

Hladan lanac

Osim u kontrolisanim ambijentalnim uslovima lekovi se skladište i u hladnim komorama 2-8° C, koje su validirane, a njihov rad je u potpunosti automatizovan i nezavisan.

Takođe, našim klijentima nudimo i mogućnost skladištenja na temperaturi ispod 0°C, odnosno od (-25°C) – (-15°C). Validirana komora za zamrzavanje je postala deo našeg prostora i predstavlja sigurno skladište za materijal kliničkih ispitivanja koji zahteva takve uslove skladištenja.
Ispred svih hladnih komora i komore za zamrzavanje se nalazi pretkomora 2-8°C koja štiti komore od nekontrolisanog upliva toplijeg vazduha i obezbeđuje stabilne temperaturne uslove u svim komorama.
Propisane granične vrednosti temperature u pretkomori, hladnim komorama i komori za zamrzavanje su:

– Pretkomora 2-8° C
– Hladna komora 2-8° C
– Komora za zamrzavanje (-25°C) – (-15°C)

Transport

Transport robe ostvarujemo sopstvenim validiranim dostavnim vozilima prilagođenim za prevoz farmaceutskih proizvoda.

Tovarni prostor vozila je termoizolovan i poseduje uređaje za održavanje propisanih temperaturnih režima u toku transporta, u svim vremenskim uslovima (i zimi i leti).

Ugradnjom termografa sa štampačem u samom vozilu, omogućeno je štampanje temperaturnog opsega u kom se nalazila roba tokom transporta.

Robu mogu da prate validirani digitalni merači temperature, koji se postavljaju uz sam lek, kako bi promena temperature dodatno bila kontrolisana i dokumentovana odgovarajućim zapisom.